Gebruik- & wasinstructies

Handleiding babynest
Veilig slapen in een babynestje
Een babynestje is een heerlijk bedje om je kleintje een veilig en geborgen gevoel te geven. Door het lint in de rand aan te trekken kun je eenvoudig het formaat aanpassen.  Door de buikband om de romp, onder de oksels van je baby te bevestigen met het klittenband, kan je kleintje niet makkelijk rollen naar de kussenrand. Ga ook niet rondlopen met het nestje wanneer je kleintje er nog in ligt en leg het nestje altijd op een vlakke ondergrond.
Het babynestje leg je bijvoorbeeld in de box, de box is voor zo’n kleintje in het begin nog veel te groot en dan bied zo’n heerlijk knus nestje uitkomst! Ook is het handig voor op de bank, je weet zeker dat je baby er dan niet af zult rollen en je hebt tegelijkertijd een knus nestje.
Het babynestje is voor de eerste maanden van je kleintje en is te gebruiken van 0+ tot ca. 4/5 maanden. Dit heeft ook te maken met de lengte van je kleintje, heb je een klein baby’tje dan kun je er uiteraard langer gebruik van maken.Je kunt het nestje veilig gebruiken totdat je kindje zichzelf kan omdraaien van rug naar buik. Ouders gebruiken het ook om hun baby tussen hen in te laten slapen in het ouderlijk bed. Toch raden wij dit af omdat dit toch een risicofactor is voor wiegendood, dit komt door de opstaande zachte randen. Want zodra een baby gaat omrollen, bestaat de kans dat hij met het gezichtje tegen dit kussenachtige materiaal aankomt, waardoor de ademhaling belemmerd kan worden.* LET OP: GEBRUIK JE EEN BABYNESTJE, HOUD DAN ALTIJD TOEZICHT
Bronvermelding: https://www.veiligheid.nl/kinderveiligheid/slapen/faq-veilig-slapen

Afmeting & materiaal
Babynest
De afmeting van het matrasje is ongeveer 70 x 40 cm en de buitenkant is 80x50cm.
Materiaal: de binnenkant is van 100%  katoen en de buitenkant van wafelkatoen.
Vulling kussen: Gesiliconiseerde holle polyester vezel. Matras: polyester
Dekentje 70x50cm
Wafel: 100% katoen en 100% wit katoen
Onderlegger
100% wit katoen en tussenlaag molton: 100% katoen

Onderhoud en hygiëne
Wij raden  het sterk aan om het babynestje schoon te deppen met een schone vochtige microvezeldoek. Wilt u het babynestje toch in de wasmachine wassen? Dan is dit geheel op eigen risico. Het matrasje dient met de hand gewassen te worden,  het matrasje is makkelijk uitneembaar door het lint en de drukknopen onderin  het babynest te openen.Babynesten die na het wassen vlekken afgeven of verkrimpen of  waarvan de vulling gaat verschuiven kunnen we niet vergoeden of aansprakelijk op worden gesteld.Tip: Gebruik een hydrofiele doek tijdens het gebruik van het babynestje om zolang mogelijk te kunnen genieten van uw babynestje.

Instructies dekens
Wasadvies: Wasmachine; gebruik geen handwas- fijnwas- en of wolwasprogramma en laat het product niet weken. Wassen op 30 graden. Drogen in de droogtrommel is niet toegestaan. Niet strijken. De katoenen zijde kan op de laagste temperatuur gestreken worden.  Gebruik geen wasverzachter.

Instructies kruikenzak/aankleedhoes/slab/spuugdoekje
Wasadvies: Wasmachine; gebruik geen handwas- fijnwas- en of wolwasprogramma en laat het product niet weken. Wassen op 30 graden. Drogen in de droogtrommel is niet toegestaan. Niet strijken.  De katoenen zijde kan op de laagste temperatuur gestreken worden. Gebruik geen wasverzachter.

Instructies romper/handdoek/gastendoek
Wasadvies: Wasmachine; gebruik geen handwas- fijnwas- en of wolwasprogramma en laat het product niet weken. Wassen op 30 graden. Drogen in de droogtrommel is niet toegestaan.

Instructies Speeldoekje
Het product kan met de hand gewassen worden op 30 graden. Drogen in de droogtrommel is niet toegestaan. Op de lange termijn kunnen, bij intensief gebruik, labeltjes losraken uit de naairand. Controleer de labeltjes voor elk gebruik door er lichtjes aan te trekken. Product dient altijd onder toezicht van een volwassene gebruikt te worden.

Instructies Vierkante Kussenhoes
Machinewas, max. 40 °C. Niet bleken. Niet drogen in de droogtrommel. Strijken, max. 150 °C. Niet chemisch reinigen.

Hydrofiele items
Wasadvies: Wasmachine; gebruik geen handwas- fijnwas- en of wolwasprogramma en laat het product niet weken. Wassen op 30/40 graden. Drogen in de droogtrommel is niet toegestaan. Strijken is niet nodig, de ‘kreukels’ zorgen voor een hogere vochtopname.  Gebruik geen wasverzachter.

Hydrofiele dekbedset
Wasadvies: Wasmachine; gebruik geen handwas- fijnwas- en of wolwasprogramma en laat het product niet weken. Wassen op 30/40 graden. Stop de dekbed in de kussensloop en sluit de drukknopen dicht alvorens het de wasmachine ingaat. In plaats van een de kussensloop kun je ook een ruime waszak gebruiken dat geschikt is voor de wasmachine. Hydrofiel is een kwetsbare stof en zo bescherm je de dekbed langer tegen slijtage. Drogen in de droogtrommel is niet toegestaan. Strijken is niet nodig, de ‘kreukels’ zorgen voor een hogere vochtopname.  Gebruik geen wasverzachter.

Instructies houten naamblokken
De blokken zijn alleen geschikt voor decoratie, niet geschikt voor kinderen om mee te spelen! Leg daarom de blokken buiten bereik van kinderen.

Handmade Hadiyah is niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen die gebeuren bij het gebruik van onze producten voortkomen. Zoals vlekken of verkrimpingen van producten. Als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Controleer daarom regelmatig de artikelen en bij twijfel over de veiligheid, dient u de producten altijd te verwijderen. Alle handgemaakte artikelen kunnen 1 tot 2 cm afwijken.